2023. április 24., hétfő

Rántott patisszon konzervből, forrólevegős fritőzben

 

Hozzávalók:

  • 1 üveg patisszon konzerv (saját készítésem)
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika, kis kurkuma
  • vegeta
  • kis tej
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A konzervről leöntjük a sós levet.



A tojáshoz kis ételízesítőt adunk és kevés tejet, jól felverjük.

A zsemlemorzsához keverjük a pirospaprikát és a kis kurkumát. Ezektől lesz szép színe a panírnak, olyan, mintha bő olajban sütöttük volna.

Bepanírozzuk a patisszonokat – liszt, tojás, morzsa.

Az egyik oldalukat megkenjük olajjal, majd az olajozott felükkel a rácsra, vagy kosárba tesszük. Beolajozzuk a másik felét is. 190 fokon 8 percig sütjük.




Ezután megforgatjuk és 220 fokon 8 perc alatt megpirítjuk, félidőn megfordítjuk.

A panír gyönyörű szép piros lesz a patisszon pedig olvad a szánkban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...