Hozzávalók:
- 1 üveg patisszon konzerv (saját készítésem)
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- pirospaprika, kis kurkuma
- vegeta
- kis tej
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A konzervről
leöntjük a sós levet.
A tojáshoz
kis ételízesítőt adunk és kevés tejet, jól felverjük.
A
zsemlemorzsához keverjük a pirospaprikát és a kis kurkumát. Ezektől lesz szép
színe a panírnak, olyan, mintha bő olajban sütöttük volna.
Bepanírozzuk
a patisszonokat – liszt, tojás, morzsa.
Az egyik
oldalukat megkenjük olajjal, majd az olajozott felükkel a rácsra, vagy kosárba
tesszük. Beolajozzuk a másik felét is. 190 fokon 8 percig sütjük.
Ezután
megforgatjuk és 220 fokon 8 perc alatt megpirítjuk, félidőn megfordítjuk.
A panír
gyönyörű szép piros lesz a patisszon pedig olvad a szánkban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése