Hozzávalók:
- burgonya (0,5-1 kg, a fritőz méretétől függően)
- 1-2 ek olaj
- só
Elkészítés:
Megtisztítjuk
a burgonyát a héjától, és kb. 1 cm vastag hasábokra vágjuk. 30 percre hideg
vízbe tesszük.
Ezután
leöntjük a vizet, papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával leitatjuk róla a
vizet.
Visszatesszük
a kitörölt tálba, ahol megsózzuk és összekeverjük egy evőkanál olajjal.
Forrólevegős fritőzben két szakaszban sütjük.
Az első
szakasz körülbelül 18 percig 140 fokon. Így a belseje fő meg.
5 percenként vegyük ki a kosarat, ha az a fajta fritőzünk van, és rázzuk meg a krumplit.
18
perc elteltével emeljük a hőmérsékletet 230 fokra, és további 15-20 percig
süsse arany barnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése