2023. április 25., kedd

Hasábburgonya friss burgonyából forrólevegős fritőzben

 

Hozzávalók:

  • burgonya (0,5-1 kg, a fritőz méretétől függően)
  • 1-2 ek olaj

Elkészítés:

Megtisztítjuk a burgonyát a héjától, és kb. 1 cm vastag hasábokra vágjuk. 30 percre hideg vízbe tesszük.

Ezután leöntjük a vizet, papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával leitatjuk róla a vizet.

Visszatesszük a kitörölt tálba, ahol megsózzuk és összekeverjük egy evőkanál olajjal.


Forrólevegős fritőzben két szakaszban sütjük.

Az első szakasz körülbelül 18 percig 140 fokon. Így a belseje fő meg.



5 percenként vegyük ki a kosarat, ha az a fajta fritőzünk van, és rázzuk meg a krumplit. 

18 perc elteltével emeljük a hőmérsékletet 230 fokra, és további 15-20 percig süsse arany barnára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...