2023. április 24., hétfő

Töltöttkáposzta lassúfőzőben


Töltelékhez:

  • 75 dkg darált hús
  • 3 tojás
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • bors
  •  és ki mit szokott, ízlés szerint fűszerezhető
  •  + 2 kg savanyú káposzta

Rántáshoz:

  • 4 ek oliva olaj vagy zsír is lehet, abból elég 2 ek-nyi
  • 3 tk liszt
  • 2 tk fűszerpaprika
  • víz

Elkészítés:

A gombócok hozzávalóit jól összedolgozzuk. A rizst nem kell előfőzni!

A lassú főzőedényének aljába teszünk egy réteg káposztát. Erre jönnek a gombócok, vagy ahol szokás, a káposzta levelekbe töltött hús.

Addig rétegezzük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

Tetejére káposzta kerül zárásnak.

Ha nem túl savanyú vagy nem túl sós a káposzta leve, ráöntjük azt is. Felöntjük annyi vízzel, ami épp a káposztáig érjen.

Ezután elkészítjük a rántást egy edényben a tűzhelyen.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, de ne égessük meg, mert nem lesz jó íze.

Vegyük le a tűzről, tegyük rá a pirospaprikát. Elkeverjük, és hideg vízzel felengedjük a rántásunkat.

Ráöntjük a töltött káposztára, óvatosan megmozgatjuk az egészet, hogy le tudjon folyni a rántás közéje és alulra is.

Betesszük a betétedényt a házba, rátesszük a tetejét, és készre főzzük.

2-es programon 6 órát főzzük.

Óvatosan átkeverjük, és már tálalhatjuk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lasagne 2.

  Hozzávalók: 9 db Lasagne tésztalap Mártáshoz: 30 dkg darált hús 1 közepes vöröshagyma 2 kisebb gerezd fokhagyma 1 kisebb sárgarépa (...