Hozzávalók:
- 1 konzerv mexikói kukorica
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 8-10 dkg sonka
- csipetnyi só vagy ételízesítő
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A
konzervkukoricát leszűrjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd
hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, egy kevés ételízesítőt is adhatunk
hozzá.
A tojások
fehérjét laza habbá verjük, a kukoricás keverékhez adjuk, az apróra kockázott
sonkát is hozzáadva átforgatjuk.
Egy
serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele a
kukoricás tésztából, és mindkét oldalát arany barnára sütjük. Papírtörlőre
szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Fokhagymás tejföllel, salátával tálalhatjuk, de magában körítés nélkül is nagyon finom és laktató.
Az alap
recept az olajban sütést írja, viszont én megfeleztem a masszát és egyik felét
az olaj nélküli fritőzben
készítettem el, mégpedig úgy, hogy a fritőz sütőtálját hajszálvékonyan
kiolajoztam, erre kerültek a kanálnyi masszák.
200 fokon 8 percig sütöttem egyik oldalát, majd
megfordítva szintén ugyan így a másik oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése