2023. április 25., kedd

Strucc steak forrólevegős fritőzben

 

Strucc steak pácolása

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet strucc steak hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 ek citromsó
  • ½ mk narancspor
  • 15 cm-es ágacska rozmaring
  • 3 tekerésnyi dzsungelbors
  • 4-5 tekerésnyi fekete bors
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 2-2 csipet morzsolt zsálya és Thai bazsalikom
  • 1-1,5 dl extra szűz Oliva olaj

Elkészítés:

A húsokat egy tálba tesszük.

A hagymát, fokhagymát tisztítás után késes aprítóban pépesítjük. Rátesszük a húsokra.

A rozmaringot megmossuk, szárítjuk, majd konyhai ollóval a kis levélkéket a húsokra aprítjuk.

Rászórjuk a durva citrom sót, narancsport. Ráőrölök a borsokat. Mustárt, ketchupöt is rátesszük és a zsálya, bazsalikom is rákerül. Ezután ráöntjük az Oliva olajat.

Jól összekeverjük a húst a fűszerekkel. Ha van a tálunknak teteje, akkor úgy is betehetjük a hűtőbe. Én áttettem a tupperes pác-és panírsztáromba.

Minimum két órát kell így hűtőben pácolni.

Ezután annyi szeletet veszünk elő, amennyit egyszerre frissen elfogyasztunk, a többi marad a pácban és a hűtőben.

Az olaj nélküli fritőz steak kosarába helyezzük a húsokat és készre sütjük a steaket. Grillezhetünk hozzá zöldséget vagy fogyaszthatjuk akár rizzsel vagy krumplival is.




1 szeletet bepácolva levákuumoztam és lefagyasztottam.
Teszetelés céljából.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...