Strucc
steak pácolása
Hozzávalók:
- 4 szép szelet strucc steak hús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 ek citromsó
- ½ mk narancspor
- 15 cm-es ágacska rozmaring
- 3 tekerésnyi dzsungelbors
- 4-5 tekerésnyi fekete bors
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- 2-2 csipet morzsolt zsálya és Thai bazsalikom
- 1-1,5 dl extra szűz Oliva olaj
Elkészítés:
A húsokat egy
tálba tesszük.
A hagymát,
fokhagymát tisztítás után késes aprítóban pépesítjük. Rátesszük a húsokra.
A rozmaringot
megmossuk, szárítjuk, majd konyhai ollóval a kis levélkéket a húsokra aprítjuk.
Rászórjuk a
durva citrom sót, narancsport. Ráőrölök a borsokat. Mustárt, ketchupöt is
rátesszük és a zsálya, bazsalikom is rákerül. Ezután ráöntjük az Oliva olajat.
Jól
összekeverjük a húst a fűszerekkel. Ha van a tálunknak teteje, akkor úgy is
betehetjük a hűtőbe. Én áttettem a tupperes pác-és panírsztáromba.
Minimum két
órát kell így hűtőben pácolni.
Ezután annyi
szeletet veszünk elő, amennyit egyszerre frissen elfogyasztunk, a többi marad a
pácban és a hűtőben.
Az olaj
nélküli fritőz steak kosarába helyezzük a húsokat és készre sütjük a steaket.
Grillezhetünk hozzá zöldséget vagy fogyaszthatjuk akár rizzsel vagy krumplival
is.
1 szeletet bepácolva levákuumoztam és lefagyasztottam. Teszetelés céljából. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése