2023. április 25., kedd

Csirkecomb sütése forrólevegős sütőben

 

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • ½  cs csirkefűszer
  • 1,5 ek Oliva olaj
  • 1ek víz

Elkészítés:

A csirkefűszert és az Oliva olajat, vizet egy tálba tesszük, jól elkeverjük.

A csirkecombokat belerakjuk, és jól beleforgatjuk a pácba. Lezárjuk az edény és min. 3 órán át, de inkább egy éjszaka a hűtőben tarjuk a húst, hogy jól átjárja a pác.

Elővesszük a fritőzünk STEAK kosarát és belerakjuk a bepácolt húsokat. Lezárjuk és behelyezzük a gépbe a kosarat.



Steak programra állítjuk és megsütjük a húst. A comboknál lehet kevés lesz a 20 perc, mivel vastagok. Ezért az idő lejárta után szúrjuk meg hústűvel, hogy megsült-e. Ha nem vagy nem pirult meg eléggé, akkor még 10 percig süssük a STEAK programmal.


Megjegyzés: Ha nem ez a fajta fritőzöd van, akkor tedd a húsokat az fritőz edényedbe, félidőben fordítsd meg a húsokat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...