2023. április 24., hétfő

Körömpörkölt lassúfőzőben

 

Hozzávalók:

  • 2 kg sertésköröm
  • 2-3 ek zsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • kömény
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk mustár (opcionális)
  • 2 ek ketchup vagy lecsó
  • 1 tk csípős fűszerpaprika
  • 1,5 tk csemege fűszerpaprika

Elkészítés:

A körmöket megtisztítom, megmosom.

A hagymát, fokhagymát apróra vágom vagy késes aprítóban akár pürévé aprítható.

A zsírt a lassú főző edényében felolvasztom (enyémnek olyan edénye van, amit tűzhelyen és sütőben is használhatok).

Ráteszem a hagymákat, fűszereket, Jól összekeverem. Hozzáadok 1-2 dl vizet.



Belerakom a körmöket, átforgatom a pörkölt alapban.


Behelyezem az edényt a házába.

1-es programon 8 órára beállítom és készre rotyogtatom.

A fedőt főzés közben nem szabad emelgetni, mert elillan a meleg és minden fedő emelgetés + 30 perc főzési időt jelent körülbelül. Tehát álljuk meg, hogy nézegessük úgy, hogy a fedőt emelgetjük.

Mikor elkészült a pörkölt, kikapcsoljuk a gépet, vagy ha még nem akarjuk kiszedni, akkor hagyhatjuk melegen tartáson.


Én ezt kiszedtem, mert üvegezve lesz.

Készételt tartósítani csak csont és porcogók nélkül lehet, így hát neki álltam kicsontozni a körmöket.

A húst elosztottam az üvegekbe, majd rámertem a szaftot is.

Lezártam az üvegeket és Ellában tartósítottam kézi beállításon 10 perc alatt.

Miután nyitható volt a kukta, kiszedtem felcímkéztem és irány a polc.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...