Hozzávalók:
- 2 kg sertésköröm
- 2-3 ek zsír
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- kömény
- 1 db babérlevél
- 1 tk mustár (opcionális)
- 2 ek ketchup vagy lecsó
- 1 tk csípős fűszerpaprika
- 1,5 tk csemege fűszerpaprika
Elkészítés:
A körmöket
megtisztítom, megmosom.
A hagymát, fokhagymát apróra vágom vagy késes aprítóban akár pürévé aprítható.
A zsírt a
lassú főző edényében felolvasztom (enyémnek olyan edénye van, amit tűzhelyen és
sütőben is használhatok).
Ráteszem a
hagymákat, fűszereket, Jól összekeverem. Hozzáadok 1-2 dl vizet.
Belerakom a
körmöket, átforgatom a pörkölt alapban.
Behelyezem az
edényt a házába.
1-es
programon 8 órára beállítom és készre rotyogtatom.
A fedőt főzés
közben nem szabad emelgetni, mert elillan a meleg és minden fedő emelgetés + 30
perc főzési időt jelent körülbelül. Tehát álljuk meg, hogy nézegessük úgy, hogy
a fedőt emelgetjük.
Mikor
elkészült a pörkölt, kikapcsoljuk a gépet, vagy ha még nem akarjuk kiszedni,
akkor hagyhatjuk melegen tartáson.
Én ezt
kiszedtem, mert üvegezve lesz.
Készételt
tartósítani csak csont és porcogók nélkül lehet, így hát neki álltam
kicsontozni a körmöket.
A húst
elosztottam az üvegekbe, majd rámertem a szaftot is.
Lezártam az
üvegeket és Ellában tartósítottam kézi beállításon 10 perc alatt.
Miután
nyitható volt a kukta, kiszedtem felcímkéztem és irány a polc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése