Hozzávalók
2 személyre:
- fél csirke
- só
- csirke fűszer (sótlan)
- frissen őrölt bors
- kevés Oliva olaj
Elkészítés:
A csirkét
befűszerezzük, olaj spray-vel befújjuk és pár órát lezárt edényben a hűtőben
érleljük. Nálam addig volt a hűtőben, amíg megsütöttem a bőrös császárt
délelőtt és kicsit délután, amíg elmentem a lányomért az iskolába.
Ezután a fél
csirkét bőrös felével felfelé betettem a fritőz rácsára, amit a magasabb
lábaira állítottam. Mivel a császárhúst is a fritőzben sütöttem, hagytam a
zsírt is az edényben, nem mostam el a sütőt, így a csirkéből a kicsepegő zsír
is az edény aljába került. Jó lesz főzéshez majd a későbbiekben.
A sütőt 170
fokra és 40 percre állítottam.
Ennyi idő
alatt a fél csirke szépen puhára sül.
Ezután
megfordítottam a csirkét és a belső felét 200 fokon 10 percig pirítottam.
Következett
még egy fordítás és a bőrét is ropogósra sütöttem, én így szeretem. Ezt viszont
230 fokon sütöttem 7 percig.
Ha nincs a
gépeden 230 fok, akkor 200 fokon 10 perc vagy 15 perc, ahogy szereted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése