(sütős leírás, kiegészítve az általam végzett változtatásokkal)
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertéscomb vagy lapocka
A fűszer-keverékhez, pasztához:
- 2 ek barna cukor
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoránna
- 2 tk fokhagymapor
- 30 g só
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek olaj + a pirításhoz
- 4 ek víz
- 1 fej vöröshagyma
- 150 ml víz
- 100 ml ketchup (125 g)
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek bor vagy almaecet
- 2 ek Worcester szósz
Összeállításhoz:
- szendvics buci
- majonéz - sajt
- csemege uborka
Elkészítés:
A fűszer-keverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük.
Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba.
Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát.
Miközben pirul a comb, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd ha elkezd rotyogni, bedobjuk a lábast a 130 fokos sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.
Nálam a pirítás után a lassú főző edénybe tettem a húst, behelyeztem a lassú főző házába, hozzáadtam az előbb felsoroltakat, majd rátettem a tetőt, bekapcsoltam a lassú főzőt és hagytam fődögélni.
Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokként) és 2 villa, vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük a húst. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekre is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)
Jöhet a szendvics összeállítása:
Egy előmelegített bucit félbevágunk,pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük.
Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban és már ehetjük is!
Tehát a készítési idők:
130 fok 4 óra sütőben készítve
1-es program 5 óra lassú főzőben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése