Klarstein
VitAir 1400 Wattos fritőzöm van.
A rántott
dolgok mindig sápadtak voltak benne, nem olyan szépek, mint a bő olajban
sütéskor.
Természetesen
finomak, de sápadtak.
Így
nézelődtem a neten, jobbra, balra, csoportokban keresgéltem az ötleteket. Sok
mindent kipróbáltam, de végül ez lett a nyerő, amit most bemutatok Nektek. Az
ötlet Szoky konyhájából való, az ő videójában találkoztam vele.
Tehát a csirkecombokat ketté vágtam, besóztam, és hagytam a hűtőben pihenni. A pár órából 10 óra lett.
Sokan azt
tartják, szerintem hibásan, hogy a só kiveszi az összes nedvességet a húsból.
Hát ez nem igaz. Íme, ennyi jött ki a 3 nagy egész combból csak.
Sózás után következett a panírozás: Liszt – tojás - morzsa.
…. és most
jönnek a csavarok:
a 2 db
tojáshoz tettem egy korty tejet és azzal vertem fel.
a
zsemlemorzsához pedig 1,5 tk pirospaprikát és egy negyed mokkáskanál kurkumát.
Jól
összekevertem.
A fritőz pároló tálcáját használtam most a sütéshez úgy, hogy egy szilikon lapot tettem bele.
A
bepanírozott combokat erre fektettem, úgy, hogy a combok csontos végei a tál
közepe felé legyenek.
Oliva olajjal
megspricceltem a húst.
Betettem a
magas lábakra állított rácsra. 180 fokon 28 percig sütöttem, félidőben
megfordítva a combokat.
A felső
combokat bepanírozva lefóliáztam, majd holnap sütöm ki, hasonlóképpen, de
azoknak több idő kell, mert jóval vastagabbak a dobverőknél.
A kész
rántott dobverők oly gyönyörű színt kaptak, mintha csak bő olajban, zsiradékban
sültek volna.
A bunda
ropogós, a hús belül szaftos, isteni puha és finom.
Rizibizi
maradt a hétvégéről, így azzal ettük a rántott húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése