Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- kb. 2 dl langyos tejszín
- 2 ek. Kókuszvirág cukor vagy kristálycukor
- 1/2 tasak szárított élesztő
Ízlés szerint:
- kandírozott (cukrozott) narancshéj
- reszelt citromhéj és narancshéj
- mazsola
- kardamom
- egy kis rum
Elkészítés:
A
hozzávalókat a kandírozott narancshéj és a mazsola kivételével, robotgéppel
összedolgozzuk.
A kandírozott
narancshéjat és a mazsolát hozzákeverjük a tésztához fakanállal.
A tésztát
áttesszük kelesztőbe, és hagyjuk megkelni.
Kicsi
kuglófformába tesszük és az olaj nélküli fritőz Bake (sütemény) programján
sütjük, ami 180 fok és 15 perc. Ezt kétszer indítjuk el.
Amennyiben a
süteményünk teteje gyorsan sülne, akkor megállítjuk a gépet (kinyitjuk), és
alufóliával takarjuk a süteményt, hogy a belseje is jól átsüljön.
Én most
muffin formába tettem és úgy sütöttem meg.
Sütés menete:
Bake program 2x
5 percig
simán sütjük, míg egy kis színt kap a sütemény teteje
Alufóliával
lefedjük a süteményt
20 percig így
sütjük, itt már elindítottam a második programot is
Utolsó 5 percben az alját és oldalát sütjük a süteménynek. Ehhez kiszedtem a szilikonból és tetejükre állítva sütöttem a rácson.
Tálra
tesszük, porcukrozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése