2012. augusztus 3., péntek

Albert kekszes sütemény –Zebra szelet, ahogy én készítem


Hozzávalók:

  • 2 cs. Albert keksz (220 g-osból)
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 2 ek. kakaó
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 0,5 l tej


Elkészítés:
Az Új Hullám Tányérban összekeverjük a cukrot a kakaóporral, csomómentesre. 

Hozzáadjuk a pudingporokat is, azzal is összekeverjük.
A keveréket átöntjük a 2,5 l-es Mirage Főzőedényünkbe és kis adagokban a tejet hozzáadva szép simára keverjük a krém alapot. Hozzátesszük a vajat, majd feltesszük a tűzhelyre főni a krémet. Állandó keverés mellett jó sűrűre főzzük.

Összeragasztjuk a kekszeket egy félkanálnyi krémmel. A maradék krémmel pedig bevonjuk a rudakat. Hideg helyre tesszük.
Másnap ferdén szeleteljük.

Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Hullám Tányér
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • 2,5 l-es Mirage Főzőedény
  • Konyhaművész Mérőkancsó
  • Vajtartó





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...