Hozzávalók:
- cseresznye
- üvegenként (9 dl) 2 ek cukor
- szódavíz
Elkészítés:
A
cseresznyét jól megmosom, megszárítom. Üvegekbe rakom, hogy jól eligazodjon,
közben tenyeremmel megütögetem az üveg alját.
Ráteszem a tetejére a cukrot és
felengedem szódavízzel az üvegeket és légmentesen lezárom, és végleges helyükre
teszem őket!
Mikor a
szódát beleengedem egy üvegbe, azt azonnal zárni kell, hogy ne illanjon el a
szénsav. Tehát egyesével zárunk, nem töltjük előre fel az összes üveget.
Mikor a
cseresznyét megkezdjük, hagyjuk tető nélkül elillanni a szénsavat és ezután
fogyasztható a finom ropogós cseresznye. Ha azonnal megkóstoljuk a
cseresznyénket felbontás után, csípni fog a szénsav miatt, de ez annak a jele,
hogy szépen dolgozott a szóda.
Tipp: Egészségesebb változatban nádcukorral
is készíthető vagy akár xilittel is!(Már, ha bírja valaki anyagilag)
Ezen kívül
ez a módszer meggynél is és nagy szemű, vastag héjú szőlőnél is kiválóan alkalmazható!
Megjegyzés: Csak a hagyományos patronnal
készült szódavíz alkalmas erre a módszerre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése