2012. augusztus 11., szombat

Márványos eper kenyér


Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt + 2 ek+1 ek
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • fél ek sütőpor
  • 2x 10 dkg apró eper
  • 1 citrom héja
Elkészítés:
A vajat a porcukorra kikeverjük a Konyhaművész Pro Tálban, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Tovább keverjük, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet. 


Jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk a masszát.

Első részbe belekeverjük a kakaóport.

Második részbe kerül a citrom héja és a vaníliás cukor.

A harmadik részbe kerül 2 ek liszt és a Turbó Aprítóban pépesített 10 dkg eper.

Mindhármat jól kikeverjük.


A Szilikon Király formát rátesszük a sütő rácsára, és amíg bele rétegezzük a tésztákat, a sütőt is előmelegítjük 170 fokra.

Rétegezés:
Első réteg a vaníliás massza.
Második réteg az 1 ek lisztbe forgatott 10 dkg apró eper.
Harmadik réteg az eperpépes massza.
Negyedik pedig a kakaós massza, amit én kis halmokban tettem az epres részre.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, mivel minden sütő más-más.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...