Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 3 tojás
- 12 dkg liszt + 2 ek+1 ek
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- fél ek sütőpor
- 2x 10 dkg apró eper
- 1 citrom héja
Elkészítés:
A vajat a
porcukorra kikeverjük a Konyhaművész Pro
Tálban, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Tovább keverjük, majd
hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
Jól kikeverjük, majd 3 részre
osztjuk a masszát.
Első részbe
belekeverjük a kakaóport.
Második
részbe kerül a citrom héja és a vaníliás cukor.
A harmadik
részbe kerül 2 ek liszt és a Turbó
Aprítóban pépesített 10 dkg eper.
Mindhármat
jól kikeverjük.
A Szilikon Király formát rátesszük a sütő
rácsára, és amíg bele rétegezzük a tésztákat, a sütőt is előmelegítjük 170
fokra.
Rétegezés:
Első réteg
a vaníliás massza.
Második
réteg az 1 ek lisztbe forgatott 10 dkg apró eper.
Harmadik
réteg az eperpépes massza.
Negyedik
pedig a kakaós massza, amit én kis halmokban tettem az epres részre.
Betoljuk az
előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, mivel minden
sütő más-más.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése