Nem régiben
létre hoztam a Facebook-on két csoportot, a Konyhabazár-t és az Eladó
holmijaink - at.
Neki álltam a padláson átnézni a félrepakolt holmijaimat, hogy
mi az ami a kukába kerül és mik azok, amiket más háziasszonyok még szívesen
használnának vagy éppen jó állapotban vannak és még eladhatóak.
Így keresgélve,
pakolászva akadtam rá egyik dobozban a jénai dolgaimra, amiket előző
otthonomban használtam a kerámia lapos tűzhelyemen. Mivel az a tűzhely a
válásomkor a konyhával maradt, és itt a szülői házban gáztűzhely volt, jól
becsomagolva ezek a jénaiak felkerültek a padlásra.
Most, hogy
itt is kerámia főzőlapom van, fogtam és lehoztam imádott kincseimet.
Már az óta
főtt ebben a szép edényben húsleves, egyéb levesek, főzelékek, rizs, krumpli,
stb. Most pedig egy csirkepörkölt készül, amit itt meg is mutatok Nektek.
Sokan
tudják, hogy én Tupperware „függő” vagyok, a munkám és a hobbim is ez egyben.
De azért nem csak tupperjeim vannak és nem csak tupperekben sütök - főzök.
Tehát:
Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- Vegeta
- bors
- kömény
- majoránna
- 1 mk mustár
- 1 mk Kalocsai darált édes paprika
- 1 mk őrölt piros fűszerpaprika
- kb. 1 dl víz
- 2-3 ek. olaj
Elkészítés:
Az olajat
beletesszük a jénaiba. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a Turbó Aprítóban
aprítjuk vagy pépesítjük.
A
felforrósított olajon megpároljuk a hagymákat. Hozzáadjuk a fűszereket,
paprikát, felengedjük a vízzel.
Több víz felesleges rá, mert a hús is kiengedi
a vizet és zsírt magából, így finom sűrű szaftot fogunk kapni.
A húst
puhára főzzük és galuskával, vagy rizzsel kínáljuk, vagy akár főtt krumplival
és savanyúsággal.
FIGYELEM!
Jénaiban nyílt lángon ne próbálkozzál, mert szét fog robbanni. Csak is kerámia
lapon vagy indukciós lapon használhatóak a jénai főző edények!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése