Hozzávalók:
- 600 g BL55 búzaliszt
- 215 g reszelt alma
- 300 g krémsajt
- 50 g nádcukor (por)
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, magházát eltávolítjuk. A megtisztított almát beletesszük a Konyhai Mindenttudóba és felszeleteljük jó apróra.
Az almát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, magházát eltávolítjuk. A megtisztított almát beletesszük a Konyhai Mindenttudóba és felszeleteljük jó apróra.
Minden hozzávalóból a Duplafalu Ablakos Kelesztőbe, vagy bármelyik keverő tálunkban tésztát gyúrunk.
20 percig
hűtőben pihentetjük, majd nem túl vékonyra kinyújtjuk a TW Gyúrólapon a TW Nyújtóval.
A Nyújtóba tehetünk hideg vizet,
mivel a tészta a hideget szereti.
Kiszaggatjuk
a pogácsákat, a TW Pogácsa/fánk Szaggatóval.
Szilikon Sütőlapra tesszük, megkenjük vizezett
tejjel vagy 1,5%-ossal.
Tetejére
tehetünk almagerezdeket, amiket szintén lekenünk a tejjel.
180º-os
sütőben 25-30 perc alatt sütöttem meg.
TIPP: Amennyiben nincs otthon krémsajt,
készíthetünk is házilag. 20%-os tejfölből készíthetünk krémsajtot. Egy szűrőbe
tett vászonzsebkendőbe csomagoljuk a tejfölt, teszünk alá egy mélyebb
tálat és hagyjuk 2 napon keresztül a hűtőben lecsepegni.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware
termékek:
- Új Generációs Konyhai Kés
- Konyhai Mindenttudó
- Duplafalu Ablakos Kelesztő
- Gyúrólap
- Nyújtó
- TW Pogácsa/fánk Szaggató
- Szilikon Sütőlap
- TW Kenőecset vagy Szilikon Kenőecset
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése