Hozzávalók:
- 2 darab sárgadinnye (tisztítatlanul kb. 2,5 kg/db)
- 5 késhegynyi gyömbérpor (1 -1 késhegynyi üvegenként)
- 5 késhegynyi Nátrium – Benzoát (1 -1 késhegynyi üvegenként)
- 100 gr Agávé szirup vagy cukor
- 250 ml gin
Elkészítés:
A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és
kimagozzuk.
Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy
egyszerűen felkockázzuk.
A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd
megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.
Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen
feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.
Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5
percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan
forró vízzel teli tepsibe tesszük.
A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk,
és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses
sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).
Megjegyzés: Ahogy a
gyömbérnél és a Nátrium – Benzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként
vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7
dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése