Krumpli muffin
Hozzávalók:
- 4 db közeped burgonya
 - 1,5 dl tej
 - 1 dl tejszín
 - só
 - csipet szerecsendió
 - bors
 - 1-2 gerezd fokhagyma
 
Elkészítés:
A burgonyát
meghámozzuk a Zöldséghámozóval, a Konyhaművész Szeletelőn hajszálvékonyra
felszeleteljük. A TW Salátacentrifugában
jól leszárítjuk a krumpli szeleteket. A Szilikon
Muffin Formát kivajazzuk, és telerakjuk a burgonya szeletekkel. A Mix-Fixben a tejet a tejszínnel, sóval,
borssal, szerecsendióval és a Kombiprésen
átnyomott fokhagymával jól összekeverjük, és a krumplira töltögetjük. Forró
sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük.
Tipp: Előételként is kínálhatjuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Zöldséghámozó
 - Konyhaművész Szeletelő
 - TW Salátacentrifuga
 - Szilikon Muffin Forma
 - Mix-Fix vagy Maxi- Mix
 - Kombiprés
 
Amerikai rántott csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirke felsőcomb
 - 5 dkg húsos sonka
 - 5 dkg trapista sajt
 - só
 - 5 dkg liszt
 - 1 nagy vagy 2 kisebb tojás
 - 7,5 dkg zsemlemorzsa
 - 5 dkg olvasztott vaj
 
Elkészítés:
A
csirkecombokat az Új Generációs Filéző
Késsel lebőrözzük, az alsó felét felhasítva a csontot kibontjuk belőle (ezt
majd levesbe főzhetjük). A csont helyére gyerekujjnyi sonkát és trapistát
göngyölünk.
A lisztet
és a zsemlemorzsát összekeverjük és 2/3-ad részét a Pác és Panír Sztár alsó részébe öntjük. Ráhelyezzük a ráccsal a
húsokat. A maradék liszt-zsemlemorzsa keveréket a húsokra öntjük. A Pác és Panír Sztárt lezárjuk, majd
párszor megforgatjuk, hogy a húsokat mindenhol bevonja a panír. Ezután
kivesszük a húsokat és felvert tojásba forgatjuk, visszarakjuk a rácsra. 
Közben
a panír egy részét kivettük a Panír
Sztár aljából, hogy megint a tojásos húsra is tudjunk szórni. Lezárjuk és
újabb pár forgatással bepanírozzuk a húst.
Kivajazzuk
a 3 l-es UltraPro Edényt. A
bepanírozott húsokat az összetűzött felükkel lefelé a tálba rakjuk. tetejüket a
Szilikon Kenőecsettel, olvasztott
vajjal megkenjük.
200 fokos
sütőben lefedve 30 percig sütjük a húst. 30 perc után levesszük a tetőt,
meglocsoljuk a lével a húsokat és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg
szép piros, ropogós lesz.
Mikor
elkészült, kiszedjük egy Mediterrán
Húsos Tálaló Tálra, kiszedjük a hústűket a húsokból.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Új Generációs Filéző Kés
 - Pác és Panír Sztár
 - 3 l-es UltraPro Edény
 - Szilikon Kenőecset
 - Piknik tálak a panír, keveréshez és a tojáshoz
 - Mediterrán Húsos Tálaló Tál
 
Közben
elkészítjük a párolt zöldségköretet.
Zöldség köret
Hozzávalók:
- 300 ml borsó
 - 300 ml bébi répa
 - 300 ml kukorica
 
Elkészítés:
A MikroGourmet Vizes Tálcájába 4 dl vizet
öntünk. (Amennyiben fagyasztott zöldségeket használunk, akkor csak 3 dl víz
szükséges!)
A Vizes Tálcára helyezzük a Gőzbázist. Ebbe belerakjuk a
zöldségeket. Lefedjük a MikroGourmet-et
a Tetővel. 600 W-on 20 percig
pároljuk a zöldségeket. 5 percig a kikapcsolt mikróban pihentetjük, majd a hús
mellé rakjuk.
Elkészítéshez javasolt Tupperware
termékek:
- 3 db Színes Saláták tál
 - MikroGourmet
 - 0,5 literes Konyhaművész Mérőkancsó
 





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése