2012. augusztus 4., szombat

Amerikai rántott csirke krumplimuffinnal és párolt zöldségekkel


Krumpli muffin

Hozzávalók:

  • 4 db közeped burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • csipet szerecsendió
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk a Zöldséghámozóval, a Konyhaművész Szeletelőn hajszálvékonyra felszeleteljük. A TW Salátacentrifugában jól leszárítjuk a krumpli szeleteket. A Szilikon Muffin Formát kivajazzuk, és telerakjuk a burgonya szeletekkel. A Mix-Fixben a tejet a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval és a Kombiprésen átnyomott fokhagymával jól összekeverjük, és a krumplira töltögetjük. Forró sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük.

Tipp: Előételként is kínálhatjuk.


Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Zöldséghámozó
  • Konyhaművész Szeletelő
  • TW Salátacentrifuga
  • Szilikon Muffin Forma
  • Mix-Fix vagy Maxi- Mix
  • Kombiprés
Amerikai rántott csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 5 dkg húsos sonka
  • 5 dkg trapista sajt
  • 5 dkg liszt
  • 1 nagy vagy 2 kisebb tojás
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A csirkecombokat az Új Generációs Filéző Késsel lebőrözzük, az alsó felét felhasítva a csontot kibontjuk belőle (ezt majd levesbe főzhetjük). A csont helyére gyerekujjnyi sonkát és trapistát göngyölünk.

A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük és 2/3-ad részét a Pác és Panír Sztár alsó részébe öntjük. Ráhelyezzük a ráccsal a húsokat. A maradék liszt-zsemlemorzsa keveréket a húsokra öntjük. A Pác és Panír Sztárt lezárjuk, majd párszor megforgatjuk, hogy a húsokat mindenhol bevonja a panír. Ezután kivesszük a húsokat és felvert tojásba forgatjuk, visszarakjuk a rácsra. 

Közben a panír egy részét kivettük a Panír Sztár aljából, hogy megint a tojásos húsra is tudjunk szórni. Lezárjuk és újabb pár forgatással bepanírozzuk a húst.

Kivajazzuk a 3 l-es UltraPro Edényt. A bepanírozott húsokat az összetűzött felükkel lefelé a tálba rakjuk. tetejüket a Szilikon Kenőecsettel, olvasztott vajjal megkenjük.

200 fokos sütőben lefedve 30 percig sütjük a húst. 30 perc után levesszük a tetőt, meglocsoljuk a lével a húsokat és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz.

Mikor elkészült, kiszedjük egy Mediterrán Húsos Tálaló Tálra, kiszedjük a hústűket a húsokból.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Filéző Kés
  • Pác és Panír Sztár
  • 3 l-es UltraPro Edény
  • Szilikon Kenőecset
  • Piknik tálak a panír, keveréshez és a tojáshoz
  • Mediterrán Húsos Tálaló Tál
Közben elkészítjük a párolt zöldségköretet.

Zöldség köret

Hozzávalók:

  • 300 ml borsó
  • 300 ml bébi répa
  • 300 ml kukorica
Elkészítés:
A MikroGourmet Vizes Tálcájába 4 dl vizet öntünk. (Amennyiben fagyasztott zöldségeket használunk, akkor csak 3 dl víz szükséges!)
A Vizes Tálcára helyezzük a Gőzbázist. Ebbe belerakjuk a zöldségeket. Lefedjük a MikroGourmet-et a Tetővel. 600 W-on 20 percig pároljuk a zöldségeket. 5 percig a kikapcsolt mikróban pihentetjük, majd a hús mellé rakjuk.

Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:

  • 3 db Színes Saláták tál
  • MikroGourmet
  • 0,5 literes Konyhaművész Mérőkancsó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...