2012. augusztus 8., szerda

Sajtos pogácsa Tésztacsodával



Hozzávalók:
  • 1 cs. Tante Fanny Friss élesztős leveles tészta
  • 1 tömlős sajt (pl. Camping vagy Karaván)
  • 1 db tojás
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.


A Tante Fanny élesztős leveles tésztát a készítés előtt 10 perccel kiveszem a hűtőből.

Széttekerem a sütőpapír segítségével. Kétfelé elvágom és enyhén lisztezett 


Tupperware Gyúrólapon, akkorára nyújtom, mint a Tupperware Tésztacsoda.

A kinyújtott tésztát a Tésztacsodára fektetem és a Tupperware Nyújtó segítségével a formára simítom úgy, hogy a minta láthatóvá váljon.
A tömlős sajtot kiszúrom és a mélyedésekbe nyomok belőle.

Kinyújtom a másik felét is a tésztának és a megtöltött Tésztacsodára fektetem, beborítom vele, a már megtöltött formákat. 

Erősen rányomom a nyújtót, hogy a Tésztacsoda kivágja a kis formákat. 


A tésztacsodát ráhelyezem a Tupperware sütő Tepsire és a kis Tésztacsoda kis lapátkájának segítségével a tepsibe nyomkodom a pogácsákat. 

Eligazgatom a tepsiben. A leeső tésztát összegyúrom és az előbbiekhez hasonlóan formázgatom a pogácsákat. Addig ismétlem, míg elfogy a tésztám.
Miután végeztem, megkenem a pogácsát felvert tojással. Aki szereti, megszórhatja köménnyel vagy akár reszelt sajttal is.

A tésztacsodához tartozik egy Tupperware fagyasztó edény is.
Mivel a Tante Fanny tésztája előhűtött tészta, így akár egyszerre több adagot elkészíthetek különböző töltelékekkel (pl. gesztenye, lekvár, túrókrém, nutella, stb.) és lefagyaszthatom. 

Akár pillanatok alatt finom sütikkel kínálhatom a váratlan vendégeket. Csak berakom a tepsibe a fagyasztott sütiket és sütöm.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...