2012. augusztus 23., csütörtök

Citromos cukkini dzsem




Hozzávalók:
  • 1 kg gyalult cukkini (tisztán mérve)
  • 0,8 kg cukor
  • 2 citrom
  • 1 csomag (25 gr) HAAS dzsemkocsonyásító és tartósító
  • 40 gr vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukkínit megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk.

Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel daraboljuk, és a TW Kézi Reszelőn lereszeljük.



Beletesszük egy megfelelő méretű Mesterszakács Főzőedénybe.
Hozzáadjuk az alaposan megtisztított citromok Julienne Hámozóval leszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, amit szintén feldarabolunk az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel. Magjait eltávolítjuk.

Hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.



Amikor felforr, kisebb fokozaton főzzük kb. negyed óráig.
Rúd mixerrel pépesítjük.

Ezután hozzákeverjük a dzsem fixálót és még 2-3 percig főzzük.

Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaníliás cukrot.



Forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd visszafordítás után végleges helyükre tesszük a dzsemünket.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • TW Zöldséghámozó
  • Julienne Hámozó
  • Új Generációs Konyhai Kés
  • Mesterszakács Főzőedény
  • Mesterfogás Keverőkanál
  • Mesterfogás Merőkanál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...