Hozzávalók:
- 1 kg gyalult cukkini (tisztán mérve)
- 0,8 kg cukor
- 2 citrom
- 1 csomag (25 gr) HAAS dzsemkocsonyásító és
tartósító
- 40 gr vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukkínit
megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk.
Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel
daraboljuk, és a TW Kézi Reszelőn
lereszeljük.
Beletesszük
egy megfelelő méretű Mesterszakács
Főzőedénybe.
Hozzáadjuk
az alaposan megtisztított citromok Julienne
Hámozóval leszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, amit szintén
feldarabolunk az Új Generációs Konyhai
Előkészítő Késsel. Magjait eltávolítjuk.
Hozzáadjuk
a cukrot is. Összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
Amikor
felforr, kisebb fokozaton főzzük kb. negyed óráig.
Rúd
mixerrel pépesítjük.
Ezután
hozzákeverjük a dzsem fixálót és még 2-3 percig főzzük.
Levesszük a
tűzről és hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
Forrón
kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd
visszafordítás után végleges helyükre tesszük a dzsemünket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- TW Zöldséghámozó
- Julienne Hámozó
- Új Generációs Konyhai Kés
- Mesterszakács Főzőedény
- Mesterfogás Keverőkanál
- Mesterfogás Merőkanál
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése