Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack,
- 2 dkg borkősav,
- 1 dkg nátrium - benzoát
- annyi kg cukor ahány liter a baracklé.
- 1,5 l víz
Elkészítés:
Kimagozzuk a gyümölcsöt, leöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a nátrium – benzoátot és a borkősavat. Jól összetörjük a gyümölcsöt, és egy napig állni hagyjuk.
Kimagozzuk a gyümölcsöt, leöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a nátrium – benzoátot és a borkősavat. Jól összetörjük a gyümölcsöt, és egy napig állni hagyjuk.
Ezután tiszta batisztruhán átszűrjük, a levet megmérjük, és minden literre
egy kiló cukrot véve, azzal összekeverjük. Időnként megkeverve, hogy a cukor
feloldódjék, egy-két napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és
a helyére tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése