2012. augusztus 20., hétfő

Sárgabarackszörp



Hozzávalók:
  • 3 kg sárgabarack,
  • 2 dkg  borkősav, 
  • 1 dkg   nátrium - benzoát 
  • annyi kg cukor ahány liter a baracklé.
  • 1,5 l víz
Elkészítés:
Kimagozzuk a gyümölcsöt, leöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a nátrium – benzoátot és a borkősavat. Jól összetörjük a gyümölcsöt, és egy napig állni hagyjuk. 


Ezután tiszta batisztruhán átszűrjük, a levet megmérjük, és minden literre egy kiló cukrot véve, azzal összekeverjük. Időnként megkeverve, hogy a cukor feloldódjék, egy-két napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és a helyére tesszük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...