Hozzávalók:
- 1 kg őszibarack
- 2 x fél liter tej
- 3 dl tejszín
- fél liter rostos őszibaracklé
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 10 dkg rizs
- kevés porcukor (1 csapott evőkanálnyi bőven elég)
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A barackot
megmossuk és a TW Függőleges Pengéjű
Zöldséghámozóval meghámozzuk, majd az Új
Generációs Konyhai Előkészítő Késsel feldaraboljuk kicsit. 4 db szép
barackot félreteszünk, azokat csak félbe vágjuk.
A 3 literes Kristály Tálba tesszük a barackot.
A Konyhagyöngye Citromfacsaróval
kifacsarjuk a citrom levét és a barackra öntjük. Ezután a KM Kézi Reszelővel lereszeljük a citrom héját is.
Ráöntünk
fél liter tejet, a tejszínt, az őszibarack levet, rászórjuk a porcukrot és a
vaníliás cukrot, majd botmixszerrel turmixszoljuk. Rátesszük az edényre a
tetejét és hűtőbe tesszük.
Míg a
levesünk lehűl, elkészítjük a tejberizst.
A rizst
beleöntjük az Egyszemélyes Mikrós
Rizsfőzőbe. Annyi vizet öntünk rá, hogy y épp csak ellepje a rizst (ez kb.
1 dl). 600 W-on 5 perc alatt megfőzzük.
A megfőtt
rizst áttesszük egy Mesterszakács Nyeles
Főzőedénybe. Csipetnyi sót, egy csapott mokkáskanálnyi őrölt fahéjat
szórunk rá, majd hozzáadjuk a fél liter tejet. Elkeverjük, majd jó sűrűre
megfőzzük a tejberizst.
Hagyjuk teljesen
kihűlni.
Tálalás:
A
tejberizst a daragaluskához hasonlóan kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel apró
gombócokat formázunk belőle.
A
rizsgaluskákat megforgatjuk barna cukros pirított, őrölt mandulával vagy
mogyoróval. Ez készen kapható a nagyobb üzletekben a torta dekoroknál. Nekem
Dr. Oetker-es van itthon.
Egy fél
barackot beleteszünk a kis Kristály
Tálkába vagy csészébe. Mellé teszünk 2-3 rizsgaluskát. Rámerjük a levest.
Fahéjjal
vagy tejszínhabbal díszíthetjük, vagy akár mindkettővel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése