2012. augusztus 23., csütörtök

Cseresznyepudingos és kakaós palacsinta


Hozzávalók:

Palacsintához (kb. 13 db):
  • ½ l tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 dl olaj
Pudinghoz:
  •  ½ l tej
  • 1 cs Dr. Oetker cseresznyés pudingpor (vagy amilyet a család szeret)
  • 3 ek. cukor
Kakaóshoz:
  • Nesquik vagy maci kakaó (cukrozott)
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük egy Keverő Tálban.


A Mesterszakács Palacsintasütőt előmelegítjük a tűzhelyen. Mikor meleg egy kis merőkanálnyi tésztát ráöntünk, körbefolyatjuk és megsütjük. Aki ügyes feldobva fordíthatja, bár elég nehéz ehhez a Mesterszakács Palacsintasütő. Aki nem izompacsirta, az a Kanálbazár Spatulával fordítsa meg.

A kész palacsintákat egy tányérra tesszük.

Míg sülnek a palacsinták, elkészítjük a pudingot is.

Az 1 literes MikroKannába beleöntjük a tejet, beletesszük a cukrot és a pudingport. Jól elkeverjük.

Mikróban 600 W-on 5 perc alatt készre főzzük. Félidőben és a végén megkeverjük. Amíg sülnek a palacsinták, hagyjuk hűlni a pudingot. Néha megkeverjük, hogy megakadályozzuk a tetejének a „bőrösödését”.
Mikor kisültek a palacsintáink, megtöltjük felét a pudinggal, felét a kakaóval.


A pudingot a palacsinta közepére tesszük, két szélét behajtjuk úgy, hogy fedjék egymást, majd a másik két végét is fedéssel behajtjuk.

A kakaósat pedig hagyományosan feltekerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...