Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 dkg vaj
- 1 tojás
- 3 ek. kakaópor (nem cukrozott)
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- kb. 3 ek tejföl
Krémhez:
- 0,5 l víz (eredeti recept tej)
- 2 cs. Dr. Oetker barackos pudingpor (eredeti recept vaníliás puding)
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A porcukrot
a vajjal habosra keverjük a Konyhaművész
Pro Tálban.
Hozzáadjuk a tojást, a kakaót majd a szódabikarbónával elkevert
lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, a
TW Gyúrólapon, sodorjuk, és a Szilikon Sütőlapra tesszük, és megsütjük
a lapokat 160 fokos sütőben.
Amíg a
lapok sülnek elkészítjük a pudingot. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a
vízzel az 1 l-es MikroKannában, és
600 W-on, 5 perc alatt sűrűre főzzük a mikróban. Félidőben átkeverjük, majd az
5 perc letelte után is jól összekeverjük. Félretesszük hűlni. Közben kikeverjük
a vajat a cukorral a Konyhaművész Pro
Tálban.
Mikor a puding langyosra hűlt, a Mesterfogás Szilikon Keverővel hozzákeverjük a vajas krémhez.
A kész
krémmel megtöltjük a lapokat a Mesterfogás
Szilikon Cukrász Spatula segítségével.
Tetejére csoki
mázat teszünk.
A
tortabevonó csokit eltördeljük, beletesszük a 0,5 literes MikroKannába, hozzáadjuk az olajat és a legkisebb
fokozaton, 100 W-on, 5 perc alatt felolvasztom, többször megkevergetve.
Jól
elkeverjük és a sütemény tetejére kenjük.
A
csokoládét tűzhelyen gőz felett is felolvaszthatjuk úgy, hogy a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet
forralunk. A Mesterszakács Habüstbe
tördeljük a csokit, hozzáadjuk az olajat és mikor a víz forr, az edényre
helyezzük a Habüstöt. Állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét és a
süteményünk tetejére tesszük.
Másnap
szeleteljük a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése