Hozzávalók:
- 1 kg egres,
- üvegenként, mérettől függően
1-2 ek nádcukor (kristálycukor)
- tisztított víz.
Elkészítés:
Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.
Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.
Megszabadítjuk az egreseket a kis
száracskájuktól, virág maradványtól, üvegekbe rakjuk.
A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot)
teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz
Kancsón áttisztított tisztított vízzel, lezárjuk.
A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy
tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírba csomagoljuk.
Beletesszük a lábosunkba a
becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek
nyakáig érjen a víz.
Tűzre tesszük a lábasunkat és
felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20
percig.
A kompótot ebben az edényben hagyjuk
kihűlni, majd a végleges helyére tesszük.
Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
- Új Generációs Konyhai Előkészítő Kés
- TW Salátacentrifuga
- Tisztavíz Kancsó
- Tisztaforrás
- 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése