2012. augusztus 10., péntek

Piemonti piték


Hozzávalók:
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 1 tojás sárgája
  • pici olívaolaj
  • ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk a Turbó Aprítóban.

Az oliva olajat beletesszük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe, megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, rátesszük a darált húst, amit szintén megpirítunk. 

Amikor a hús megpuhult belekeverjük a paradicsompürét és fűszerezzük. 


Fűszerezhetjük oregánóval, bazsalikommal vagy éppen magyaros fűszerkeverékkel is.

A leveles tésztát kiolvasztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk.

A Töltikével kiszaggatjuk a tésztát, majd a kiszaggatott kört a Töltike fogazott felére helyezzük. Egyik felére 1 ek-nyi húst teszünk, majd összenyomjuk a Töltikét.


A kész pitéket a Szilikon Sütőlapra tesszük és a Szilikon Kenőecsettel megkenjük tojássárgájával.

160 fokon arany barnára sütjük a pitéket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...