Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
- 1 tojás sárgája
- pici olívaolaj
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finomra
vágjuk a Turbó Aprítóban.
Az oliva olajat beletesszük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe,
megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, rátesszük a darált húst, amit szintén
megpirítunk.
Amikor a hús megpuhult belekeverjük a paradicsompürét és
fűszerezzük.
Fűszerezhetjük oregánóval, bazsalikommal vagy éppen magyaros
fűszerkeverékkel is.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk.
A Töltikével
kiszaggatjuk a tésztát, majd a kiszaggatott kört a Töltike fogazott felére helyezzük. Egyik felére 1 ek-nyi húst
teszünk, majd összenyomjuk a Töltikét.
A kész pitéket a Szilikon Sütőlapra tesszük és a Szilikon Kenőecsettel megkenjük
tojássárgájával.
160 fokon arany barnára sütjük a
pitéket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése