Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt,
- 5 dkg porcukor,
- 6 dkg olvasztott zsír vagy Liga (Vénusz) sütőmargarin,
- 1 egész tojás,
- 1 dkg szalagálé 1 dl langyos tejben áztatva
Krém:
- 1 l tej
- 25 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 10 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs. Vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy pohárban vagy kis tálkában felfuttatjuk langyos tejben
a szalagálét.
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, vagy robotgéppel kikeverjük. 3 részre osztjuk,gyúrólapon
vékonyra kinyújtjuk. Szilikon Sütőlapon vagy zsírozott-lisztezett tepsi hátán világosra sütjük.
A krémhez
fél liter tejet felteszünk forrni. Fél literbe pedig teszünk 25 dkg cukrot,
3 tojás sárgáját, 10 dkg lisztet. Jól kikeverjük.
A forralt tejhez öntjük, és krém keménységűre főzzük.
A tojásfehérjéből
habot verünk a gyors-keverőben vagy robotgéppel.
Mikor a
krém langyosra hűlt beletesszük a habot, egy vaníliás cukrot, a
citrom reszelt héját, hagyjuk teljesen kihűlni, és megtöltjük a lapokat.
Bőségesen
porcukrozzuk a tetejét.
Másnap
szeleteljük, mikor a lapok már megpuhultak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése