2012. augusztus 3., péntek

Citromos krémes




Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt,
  • 5 dkg porcukor,
  • 6 dkg olvasztott zsír vagy Liga (Vénusz) sütőmargarin,
  • 1 egész tojás,
  • 1 dkg szalagálé 1 dl langyos tejben áztatva
Krém:

  • 1 l tej
  • 25 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. Vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy pohárban vagy kis tálkában felfuttatjuk langyos tejben a szalagálét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy robotgéppel kikeverjük. 3 részre osztjuk,gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk. Szilikon Sütőlapon vagy zsírozott-lisztezett tepsi hátán világosra sütjük.

A krémhez fél liter tejet felteszünk forrni. Fél literbe pedig teszünk 25 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 10 dkg lisztet. Jól kikeverjük.

A forralt tejhez öntjük, és krém keménységűre főzzük.
A tojásfehérjéből habot verünk a gyors-keverőben vagy robotgéppel.

Mikor a krém langyosra hűlt beletesszük a habot, egy vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, hagyjuk teljesen kihűlni, és megtöltjük a lapokat.

Bőségesen porcukrozzuk a tetejét.

Másnap szeleteljük, mikor a lapok már megpuhultak. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...