Hozzávalók:
- 1,7 kg megtisztított alma
- 50 dkg cukor
- 1,5 cs. 3:1 Dzsemfix
- Őrölt fahéj
- Őrölt szegfűszeg
- ½ dl Triple Sec
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Az almát
megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.
A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben
feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit
darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.
Ezután
hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.
Visszatesszük
a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Miután
levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a
Triple Sec-et.
Üvegekbe
töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.
5 percre
fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.
Ezután
mehet a végleges helyére a dzsemünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése