Tegnap,
vasárnap lévén süteményt is kellett készíteni. Nem tudtam mi legyen, mit
készítsünk, ami hamar elkészül aránylag, és finom is. Lapozgattam a könyveimet,
füzeteimet, nézelődtem itt a neten, de valahogy semmi sem akart megtetszeni.
Kis Viktóriával voltunk idehaza csak ketten.
Viktória
kiokoskodta a sütinket: Anya legyen csokis a tésztája és tegyél rá pudingot.
Már „ment” is a spájzba, és hozta a kókuszos pudingport (a – ment - azért
került idézőjelbe, mert Viktória nem tud járni, betegségéből kifolyólag).
A
süteménynek is Viktória, a mi kis angyalkánk adta a nevet. Eredetileg én
Boszorkány szeletnek írtam volna, mert ugye vannak gonosz és jó boszorkányok,
de Viktória azt mondta, hogy angyalok is vannak sötétek és fehérek is. Így hát
Angyalka szelet lett.
Tehát a
csokis tésztából és a kókuszos pudingból kisült és elkészült az Angyalka
szelet.
Hozzávalók
Tészta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 7 ek liszt
- 2 ek víz
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaó (nem cukrozott)
- 2 ek. kókuszreszelék
Krém:
- 2 cs kókusz ízű pudingpor (ha nincs akkor tejszín vagy vanília)
- 8 dl tej
- 3 ek kókuszreszelék (amennyiben nem kókuszos a pudingunk, akkor legalább 6 ek kell vagy kókusz aroma)
- 5 ek cukor
- 25 dkg vaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
- apró drazséalakú szóró cukor
- Csokoládé reszelék (lehet kapni kifejezetten őrlőkben csokoládét, több féle változatban is)
Elkészítés
Tészta:
A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét a Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a cukrot. Tovább verjük, majd a tojások sárgáját adjuk hozzá.
Mikor jól
elkevertük, apránként hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaóport, kókuszreszeléket
is.
Zsírozott,
lisztezett tepsibe öntjük és 160 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig
sütjük.
Mikor
megsült, fordító deszkára borítjuk, és ha másképp nem megy egy másik deszkát a
tésztára téve átfordítjuk, hogy a piskóta teteje legyen felül. Én kezemre
fektetve meg tudom fordítani a forró piskótát. Na persze az edényfogó kesztyű
rajtam van. J
Krém:
Amíg a
tészta sül, elkészítjük a kókuszos pudingot. A pudingport, cukrot simára
keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet is és sűrűre
főzzük. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Hagyjuk
kihűlni a pudingot, közben többször megkeverve, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Amíg a
puding hűl, kikeverjük krémesre a vajat.
Mikor a
pudingunk is kihűlt hozzákeverjük a vajat, robotgéppel szép simára keverjük.
Az így
elkészült kókusz krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk
kókuszreszelékkel, drazséval megszórjuk és az őrlővel csokit reszelünk még rá.
A sütit
hűtőbe tesszük, míg a puding megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése