Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 6-7 szelet gépsonka
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát
héjában megfőzzük a 2,4 l-es
Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Megpucoljuk és a 2 literes Ultra Plusz/Pro Edénybe
szeleteljük. Az edényt előtte kivajazzuk.
A Tupperware Kristály só-bors őrlővel
fűszerezzük. Nekem só és egész bors vegyesen van az őrlőben!
Ráhelyezzük
a gépsonka szeleteket úgy, hogy eltakarják a burgonyát. Ezt is kicsit fűszerezzük.
A Tupperware Kézi Reszelővel a hagymát
vékony karikára szeljük.
A szeletelt
hagymát elterítjük a gépsonkán, majd a tejföllel leöntjük.
A tetejére
a Konyhai Malomban lereszeljük a
sajtot és ezt is a tetejére szórjuk.
Az edényt
lefedjük a tetejével és addig sütjük, Kb. 20 perc, amíg a sajt megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése