2012. augusztus 11., szombat

Lasagne torta, pitéből megmaradt hústöltelékkel
Hozzávalók:
·         maradék elkészített hústöltelék (20-25 dkg; receptjét megtalálod a Piemonti pitéknél)
·         2 dl paradicsomlé
·         3-4 ek. liszt
·         4 db Lasagne tészta lap
·         10 dkg Trapista sajt

Elkészítés:
A paradicsomlét elkeverem a liszttel és sűrű mártást főzök belőle az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Hozzáadom a maradék hústölteléket, összeforralom.

A Szilikon Király forma aljába egy réteg húst teszek, erre jön egy tésztalap, majd hús és addig rétegezem, amíg a hozzávalók elfogynak. Felülre hús kerüljön.A sajtot durvára lereszelem a TW Reszelőn, majd a húson elosztom egyenletesen.

170 fokos sütőben addig sütöm, amíg a sajt jól megpirul.
Ahhoz, hogy a formából ki tudjam borítani, abban kell hagyni jól kihűlni a Lasagne tortánkat.Mikor kihűlt, óvatosan meglazítom a szilikon formát, hogy elengedje a Lasagne-t.

Ügyesem kiveszem és tálcára teszem. Én ezt a kivételt nagyon egyszerűen megoldottam, ugyanis mivel lé nincs a Lasagne alatt, így a balkezemben fogta a formát, jobb kezemet a tenyeremmel rátettem a tortára, úgy, hogy a kezem, egyenesem tartsa a felületet, majd ráborítottam a kezemre. Ezután fogtam a tálcát, rátettem a Lasagna aljára és visszafordítottam az egészet. Még zsíros sem lett a kezem, amivel tartottam.A Mesterfogás Tortalapáttal gyönyörűen szeletelhető a Lasagna.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
·         Szilikon Király
·         TW Reszelő
·         Mesterfogás Tortalapát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...