Hozzávalók:
- maradék elkészített hústöltelék (20-25 dkg; receptjét megtalálod a Piemonti pitéknél)
- 2 dl paradicsomlé
- 3-4 ek. liszt
- 4 db Lasagne tészta lap
- 10 dkg Trappista sajt
Elkészítés:
A
paradicsomlét elkeverem a liszttel és sűrű mártást főzök belőle az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
Hozzáadom a maradék hústölteléket, összeforralom.
A Szilikon Király forma aljába egy réteg
húst teszek, erre jön egy tésztalap, majd hús és addig rétegezem, amíg a
hozzávalók elfogynak. Felülre hús kerüljön.
A sajtot durvára
lereszelem a TW Reszelőn, majd a
húson elosztom egyenletesen.
170 fokos
sütőben addig sütöm, amíg a sajt jól megpirul.
Ahhoz, hogy
a formából ki tudjam borítani, abban kell hagyni jól kihűlni a Lasagne tortánkat.
Mikor
kihűlt, óvatosan meglazítom a szilikon formát, hogy elengedje a Lasagne-t.
Ügyesem
kiveszem és tálcára teszem. Én ezt a kivételt nagyon egyszerűen megoldottam,
ugyanis mivel lé nincs a Lasagne alatt, így a bal kezemben fogta a formát, jobb
kezemet a tenyeremmel rátettem a tortára, úgy, hogy a kezem, egyenesem tartsa a
felületet, majd ráborítottam a kezemre. Ezután fogtam a tálcát, rátettem a
Lasagna aljára és visszafordítottam az egészet. Még zsíros sem lett a kezem,
amivel tartottam.
A Mesterfogás Tortalapáttal gyönyörűen
szeletelhető a Lasagna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése